Вибір оптимальної форми соціалізації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Мороз, Н. С.; Ткаченко, А. В. (My University, 2019)
У статті розглянуто стан соціалізації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в умовах проживання в школах-інтернатах (дитячих будинках) та прийомних сім’ях (дитячих будинках сімейного типу, патронатних сім’ях). Виділені та проаналізовані основні види сирітства. Обрано оптимальну та найефективнішу форму соціалізації даної категорії дітей.
Мороз, Н. С. Вибір оптимальної форми соціалізації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування / Н. С. Мороз, А. В. Ткаченко // Матеріали Всеукр. студент. наук.-практ. конф. "Проблеми соціально-гуманітарних наук", 7 груд. 2018 р. – Запоріжжя: АА Тандем, 2019. – С. 348–356.
Keywords: діти-сироти; усиновлення; опіка; сирітство; патронат; інтернат