Нематричные схемы конденсации на серендиповых элементах - Хомченко, А. Н.; Литвиненко, Е. И.; Khomchenko, A. N.; Litvinenko, Ye. I.; Хомченко, А. Н.; Литвиненко, О. І. (My University, 2016)
У роботі на прикладі скінченного елемента бікубічної інтерполяції побудовані математично обґрунтовані і фізично адекватні серендипові базиси шляхом виключення «внутрішніх» функцій бікубічного лагранжева базису. Запропонована мультимодальна схема редукції дозволяє виключити внутрішні вузли, при цьому зберігаючи невузлові параметри в інтерполяційному поліномі. Саме невузлові параметри дозволяють керувати інтегральними характеристиками скінченноелементних моделей.
Хомченко, А. Н. Нематричные схемы конденсации на серендиповых элементах / А. Н. Хомченко, Е. И. Литвиненко // Вісн. ХНТУ. – Херсон : ХНТУ, 2016. – № 3 (58). – С. 448–451.
Keywords: конечный элемент; базисные функции; интерполяционный полином; нематричные схемы конденсации; finite element; basis functions; interpolation polynomial; non-matrix schemes of condensation; скінченний елемент; базисні функції; інтерполяційний поліном; нематричні схеми конденсації