Дослiдження параметрiв теплоелектроцентралi, виконаної на ocнoвi газотурбiнних двигунiв потужнiстю 25 МВт - Костєв Сергій Сергійович (My University, 2025)
У роботі проведені розробка конструкції та дослідження параметрів теплоелектроцентралі, виконаної на основі газотурбінних агрегатів потужністю 25 МВт, а також розгляд можливості її використання для модернізації ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ”. Послідовно освітлені наступні питання: розробка теплової схеми газотурбінної ТЕЦ; аналіз ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” як об’єкта реконструкції; оптимізація параметрів термодинамічного циклу газотурбінного агрегата; детальний тепловий та габаритний розрахунки газотурбінного агрегата; розробка конструкції та розрахунок утилізаційного контура для генерування насиченої пари; розробка системи змащення двигуна; конструювання та конструктивні розрахунки ГТД; розробка заходів з охорони праці та навколишнього середовища.
Костєв, С. С. Дослiдження параметрiв теплоелектроцентралi, виконаної на ocнoвi газотурбiнних двигунiв потужнiстю 25 МВт : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / С. С. Костєв ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2025. – 153 с.
Keywords: газотурбінний агрегат; теплоелектроцентраль; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine unit; thermal power plant; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; dimensional calculation