Цифровізація фінансових технологій у банківському секторі України - Гнатюк Роман Сергійович; Hnatiuk Roman (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних і практичних аспектів цифровізації фінансових технологій та оцінці їх використання у банківському секторі України. У роботі розкрито економічну сутність фінансових технологій, досліджено передумови та особливості розвитку цифровізації фінансової сфери, проаналізовано нормативно-правове забезпечення функціонування цифрових фінансових технологій. У процесі дослідження проведено аналіз сучасного стану ринку цифровізації фінансових технологій України, визначено основні тенденції розвитку фінтех-ринку та охарактеризовано ключові напрями використання цифрових інструментів у діяльності банківських установ. Практична частина роботи включає оцінку ефективності використання цифрових фінансових технологій на прикладі діяльності Universal Bank та проєкту monobank. Проведено аналіз динаміки активів, кредитної діяльності та фінансових показників банку до і після впровадження цифрової моделі необанкінгу. Встановлено позитивний вплив цифрової трансформації на фінансові результати діяльності банку. У роботі визначено основні проблеми та виклики розвитку цифрових фінансових технологій у банківському секторі України, серед яких виділено кіберризики, недостатність фінансування, законодавчі обмеження та технологічні ризики.
The digitalization of financial technologies in Ukraine's banking sector
Гнатюк, Р. С. Цифровізація фінансових технологій у банківському секторі України = The digitalization of financial technologies in Ukraine's banking sector : бакалаврська робота ; спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / Р. С. Гнатюк ; наук. кер. А. С. Кравченко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 70 с.
Keywords: цифровізація; фінансові технології; фінтех; банківський сектор; цифровий банкінг; необанкінг; штучний інтелект; Open Banking; Big Data; кібербезпека; фінансові інновації; digitalization; financial technologies; fintech; banking sector; digital banking; neobanking; artificial intelligence; cybersecurity; financial innovations; 072 "Фінанси; банківська справа та страхування"