Практичні аспекти з адаптивного викладання та підготовки цифрових матеріалів для іноземних здобувачів освіти - Кравчук О. Ю.; Надточій І. І.; Марковська О. А. (My University, 2026)
У методичних рекомендаціях висвітлено комплекс принципів, вимог і практичних орієнтирів щодо підготовки навчально-методичних матеріалів для іноземних здобувачів освіти. Документ поєднує лінгводидактичний, міжкультурний, цифровий та педагогічний підходи, які забезпечують доступність, структурованість, зрозумілість та інклюзивність освітнього контенту. Особливу увагу приділено принципам зрозумілості, структурованості, візуалізації, білінгвальності, універсального дизайну навчання, культурної чутливості, поступовості та інтерактивності. У рекомендаціях детально розглянуто вимоги до структури силабусів, лекційних матеріалів, практичних і лабораторних робіт, самостійних завдань, глосаріїв та оцінювальних рубрик. Значне місце займає цифрова організація курсу: побудова логічної архітектури електронного середовища, використання Moodle, Google Classroom, Microsoft Teams, H5P, інтерактивних елементів, мультимовного контенту, хмарної взаємодії та мультимодальних ресурсів. Розкрито питання академічної доброчесності, авторського права, безпеки цифрових матеріалів та захисту даних.
Кравчук, О. Ю. Практичні аспекти з адаптивного викладання та підготовки цифрових матеріалів для іноземних здобувачів освіти : метод. рекомендації / О. Ю. Кравчук, І. І. Надточій, О. А. Марковська. – Миколаїв : Іліон, 2026. – 42 с.