Психолого-педагогічні особливості навчальної діяльності молодших школярів - Молчанова Оксана Миколаївна (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано психолого-педагогічні особливості навальної діяльності молодших школярів. Проведено аналіз соціальної ситуації розвитку особистості молодшого школяра, визначені педагогічні та психологічні особливості навчальної діяльності дітей молодшого шкільного віку, встановлено вплив психолого-педагогічних особливостей навчальної діяльності на розвиток емоційної сфери молодших школярів, емпірично вивчено рівень прояву тривожності учнів в процесі навчальної діяльності, проаналізувати діапазон настрою молодших школярів та оцінити схильність дітей до неврозу. Розроблено програму з подолання тривожності у молодших школярів в умовах воєнного стану.
Psychological and pedagogical features of educational activity of junior schoolchildren
Молчанова О.М. Психолого-педагогічні особливості навчальної діяльності молодших школярів = Psychological and pedagogical features of educational activity of junior schoolchildren : магістерська робота ; спец. А3 «Початкова освіта» / О.М. Молчанова ; наук. кер. С.І. Якименко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 126 с.
Keywords: молодший шкільний вік; навчальна діяльність; психолого-педагогічні особливості навчальної діяльності; емоційна сфера молодшого школяра; тривожність; настрій; primary school age; educational activity; psychological and pedagogical features of educational activity; emotional sphere of primary schoolchildren; anxiety; mood