Вплив комбінованого деформування на термічну стабільність полігонізаційної субструктури заліза, нікелю й сталей 20; 45 - Дубовий, О. М.; Шен, Лю; Макруха, Т. О.; Dubovyi, Oleksandr M.; Shen, Lyu; Makrukha, Tetiana O. (My University, 2017)
Анотація. Розглянуто вплив комбінованої деформації на термічну стабільність заліза, нікелю і вуглецевих сталей. Запропоновано встановлення термічної стабільності полігонізаційної субструктури, яка забезпечує максимальну твердість технічно чистих заліза та нікелю, сталей 20, 45 шляхом комбінованого деформування. Експериментально досліджено твердість, вплив концентрації вуглецю й розміру областей когерентного розсіювання на фізико-механічні властивості Fe, Ni, сталей 20, 45. З’ясовано можливість термічної стабільності полігонізаційної субструктури в процесі передрекристалізаційної термічної обробки після попередньої комбінованої деформації.
Дубовий, О. М. Вплив комбінованого деформування на термічну стабільність полігонізаційної субструктури заліза, нікелю й сталей 20; 45 = Influence of the combined deformation on the thermal stability of the polygonization substructure of iron, nickel and steel 20; 45 / О. М. Дубовий, Лю Шен, Т. О. Макруха // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 1 (468). – С. 39–47.
Keywords: технічно чисте залізо; комбіноване деформування; передрекристалізаційна термічна обробка; субструктурні елементи; твердість; технически чистое железо; комбинированное деформирование; предрекристаллизацонная термическая обработка; субструктурные элементы; твердость; technically pure iron; carbon steels; combined deformation; pre-recrystallization heat treatment; substruсture elements; hardness