Аналіз властивостей сорбентів для ліквідації розливів нафти на водних об’єктах - Літвак С. М.; Літвак, О. А.; Litvak Serhiy; Litvak Olga (My University, 2023)
Наведено переваги та недоліки різних типів сорбентів для ліквідації розливів нафти на водних об’єктах. Зазначено, що сорбційні властивості матеріалів залежать від їх хімічного складу та фізичного стану. Ефективність сорбентів оцінюють за показниками нафтопоглинання та водопоглинання. Обгрунтовано, що правильний вибір сорбуючого матеріалу або їх оптимальне поєднання дозволяють отримати сорбенти з широким діапазоном властивостей.
Analysis of the properties of sorbents for oil spill response at water bodies
Літвак, С. М. Аналіз властивостей сорбентів для ліквідації розливів нафти на водних об’єктах = Analysis of the properties of sorbents for oil spill response at water bodies / С. М. Літвак, О. А. Літвак // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 266–269.