ЕКСТРЕМАЛЬНА ПСИХОЛОГІЯ ТА ПСИХОЛОГІЯ ТРАВМУЮЧИХ СИТУАЦІЙ - Литвиненко Ірина Сергіївна (Румянцева Г. В., 2023)
У посібнику представлені теоретичний, практичний матеріал, а саме матеріали аналізу психологічних особливостей людей похилого віку, висвітлений міжнародний досвід підходу до організації дозвілля людей пенсійного віку, представлена розлога характеристика феномена «ситуація», класифікація видів ситуації. У посібнику розглядається питання особливостей роботи психолога з людьми вищезазначеної категорії. Представлена практична частина в форматі методичних рекомендацій. Розглядається низка психотравмуючих ситуацій, з якими стикаються у повсякденному житті люди похилого віку, з наданням орієнтовних методичних рекомендацій, які спрямовані на покращення якості життя, в цьому віковому періоді, усвідомлення цінності ЖИТТЯ на цьому відрізку життєвого шляху.