Удосконалення конструкції поршневої групи з метою покращення ресурсних показників газового двигуна потужністю 230 кВт. Прототип – 6ГЧН 18/22 - Самойленко Сергій Сергійович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі бакалавра «Удосконалення конструкції поршневої групи з метою покращення ресурсних показників газового двигуна потужністю 230 кВт. Прототип – 6ГЧН 18/22» приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6ГЧН 18/22, виконані розрахунки робочого процесу з побудовою індикаторної діаграми, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій глушників шуму для дизельних та газових поршневих двигунів внутрішнього згоряння. Обґрунтована покращена конструкція глушника шуму, який забезпечує зниження рівня аеродинамічного шуму випускних газів. Розроблені заходи по забезпеченню охорони праці та захисту навколишнього середовища при експлуатації двигуна. В графічній частині бакалаврської роботи виконані складальні креслення двигуна, глушників шуму активного і реактивного типу, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Самойленко, С. С. Удосконалення конструкції поршневої групи з метою покращення ресурсних показників газового двигуна потужністю 230 кВт. Прототип – 6ГЧН 18/22 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / С. С. Самойленко ; наук. кер. А. І. Дубовець. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 147 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; глушник шуму; охорона праці; захист навколишнього середовища; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; work process; indicator diagram; force diagrams; heat balance; noise muffler; labor protection; environmental protection