Проблематика освітніх інститутів України в умовах війни - Сонечко О. С. (My University, 2026)
Різноманітність соціальних інститутів в суспільстві, їх розвиток та вплив на життя пересічних громадян є неодмінною складовою сучасних суспільних відносин. Комплекс інститутів освіти має виконувати надважливі завдання: зберігати та передавати знання, надавати майбутнім поколінням необхідну освіту, впливати на соціалізацію членів суспільства. В умовах кризи або, ще гірше, військового стану, неможливість освітнього комплексу функціонувати повноцінно може призвести до вельми негативних наслідків навіть у найближчому майбутньому.
Сонечко, О. С. Проблематика освітніх інститутів України в умовах війни / О. С. Сонечко // Матеріали VI всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів освіти, педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти "Актуальні проблеми сучасної освіти: реалії та перспективи". – Дніпро : ВСП «Маріупольський фаховий коледж ДВНЗ "ПДТУ"», 2026. – Т. 1. – C. 216–217.
Keywords: освітні інститути; військовий стан; освітні платформи; освітня міграція