Автоматизований електропривод компресора кабельного дегідратора - Жуков Владислав Денисович (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – перехідні процеси в асинхронному електроприводі компресора кабельного дегідратора. Мета роботи – синтез системи керування асинхронного електропривода компресора кабельного дегідратора. Методи дослідження – моделювання перехідних процесів в асинхронному електроприводі компресора кабельного дегідратора з використанням сучасної теорії автоматичного керування та електропривода, імітаційне моделювання в MATLAB, обробка та аналіз отриманих результатів. У першому розділі розглянуто системи утримання кабелів під надлишковим тиском. Наведено опис та склад кабельного дегідратора. Розглянуто способи регулювання режимів роботи компресорів та особливості роботи електроприводів поршневих компресорів. У розділі 2 проведено аналіз сучасних системи керування асинхронних електроприводів. Побудовано функціональну схему автоматизованого електропривода компресора та обґрунтовано вибір його елементів. Розділ 3 містить математичний опис автоматизованого електропривода та розрахунок параметрів його елементів. Досліджено динаміку електропривода за допомогою MATLAB. В розділі 4 розглянуті питання з охорони праці. Додаток містить слайди мультимедійної презентації.
Жуков, В. Д. Автоматизований електропривод компресора кабельного дегідратора : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / В. Д. Жуков ; наук. кер. С. В. Шевчук. – Миколаїв : НУК, 2024. – 83 с.
Keywords: автоматизований електропривод; кабельний дегідратор; компресор; перехідна характеристика; частотне керування; 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка''