Модель загроз кібербезпеки бездротової системи оповіщення працівників підприємства - Гусєва-Божаткіна, В. А.; Божаткін, C. М.; Фаріонова, Т. А.; Журавська, І. М.; Пасюк, Б. Б. (My University, 2021)
Сучасні системи оповіщення розроблені з використанням інноваційних технологій для підвищення якості життя та безпеки людей. В даний час практично у всіх установах є щонайменше одна бездротова мережа. Типові моделі загроз кібербезпеки для бездротових систем оповіщення занадто малоінформативні та потребують доопрацювання на кожному рівні. Було проведено аналіз існуючих моделей загроз кібербезпеки для безпровідної системи оповіщення. В ході роботи було також виконано аналіз існуючих моделей загроз кібербезпеки бездротових систем оповіщення та досліджено ключові компоненти моделей загроз кібербезпеки. Запропоновану модель загроз кібербезпеки для бездротової системи оповіщення побудовано на основі моделі "Ланцюжок кібер-вбивства", що дозволило підвищити рівень точності при визначенні превентивних дій на кожному рівні моделі загроз кібербезпеки.
Модель загроз кібербезпеки бездротової системи оповіщення працівників підприємства = Model of threat of cyber security of the wireless warning system of enterprise employees / В. А. Гусєва-Божаткіна, C. М. Божаткін, Т. А. Фаріонова, І. М. Журавська, Б. Б. Пасюк // Информационные системы и технологии. Состояние и перспективы : монография / под науч. ред. проф. В. Вычужанина. – Одесса : НУ "ОМА", 2021. – С. 91–98.
Keywords: системи оповіщення; бездротові системи оповіщення; загальнодоступні бездротові точки доступу; несанкціонований доступ до даних; надзвичайні ситуації; кібербезпека; модель загроз кібербезпеки; "Ланцюжок кібер-вбивства"