Електротепловий аналіз елементів навчально-дослідного стенду електротехнічної лабораторії - Кириченко, О. С.; Сидорика, І. М.; Марченко, Д. Д.; Kyrychenko, O.; Sidorika, I.; Marchenko, D. (My University, 2017)
Проведено електротепловий аналіз елементів навчально-дослідного лабораторного стенду електротехнічної лабораторії. Отримано картини розподілу електричного потенціалу та температури для різних значень сили постійного струму, що протікає через вольфрамовий резистор. Встановлено залежність температури від величини сили струму для адіабатичної теплової моделі резистора. Показано зручність використання чисельних методів розрахунку для наочної візуалізації фізичних процесів в електрообладнанні електротехнічної лабораторії.
Кириченко, О. С. Електротепловий аналіз елементів навчально-дослідного стенду електротехнічної лабораторії = Electrothermal analysis of elements of the educational and research laboratory stand of the electrotechnical laboratory / О. С. Кириченко, І. М. Сидорика, Д. Д. Марченко // Вісник аграрної науки Причорномор'я. – Миколаїв, 2017. – Вип. 4 (96). – С. 168–176.
Keywords: електротепловий аналіз; навчально-дослідний стенд; електротехнічна лабораторія; моделювання; температурне поле; electrothermal analysis; educational and research stand; electrotechnical laboratory; modeling; temperature ﬁeld