Розробка дизайну інтер'єру салону моторної яхти - Саєнко Анастасія Олександрівна (My University, 2026)
Кваліфікаційний проєкт присвячено розробці дизайну інтер’єру салону моторної яхти Blondie. Простір виконано в сучасному скандинавському стилі. Головна ідея проєкту – це створення світлого, теплого, функціонального та комфортного, для пасажирів, простору. Інтер’єр розроблено так, щоб створювати атмосферу затишку дому для відновлення сенсорного сприйняття після довгого перебування на відкритій палубі. Концепція інтер’єру салону яхти Blondie ґрунтується на принципах композиційної гармонії, простоті в елементах інтер’єру та на практичності обладнання. Художній образ інтер’єру сформовано за рахунок плавних ліній, відкритого простору, великої кількості природного світла та використання нейтральної кольорової гами, з акцентними кольорами. Під час роботи над проєктом, особливу увагу приділено натуральним текстурам деревини та світлим оздоблювальним матеріалам, що підкреслюють природність та екологічність проєктованого середовища. Простір організовано з урахуванням ергономічних вимог, забезпечуючи комфортне перебування і пересування пасажирів та ефективне використання кожної зони приміщення. У кваліфікаційній роботі проаналізовано та обґрунтовано вибір матеріалів, меблів, обладнання та інженерних систем: освітлення, вентиляції й кондиціювання, які забезпечують безпечні та комфортні умови для перебування в салоні моторної яхти. Спроєктовані дизайнерські рішення створюють сучасний інтер’єр яхти, який поєднує в собі як естетичну виразність, так і функціональність. Загальний обсяг роботи: 55 сторінок, 44 ілюстрацій, 3 таблиці, 13 джерел.
Саєнко, А. О. Розробка дизайну інтер'єру салону моторної яхти : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / А. О. Саєнко ; наук. кер. О. М. Сергієнко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 56 с.
Keywords: моторна яхта; концепція; скандинавський стиль; зонування; ергономіка; кольорова гама; матеріали; розрахунки; 022 ''Дизайн''; motor yacht; concept; Scandinavian style; zoning; ergonomics; colour palette; materials; calculations