Інформаційна підтримка технічного обслуговування систем залізнично-водного сполучення - Казимиренко, Ю.; Дрозд, О.; Єгольников, О.; Kazymyrenko, Y.; Drozd, O.; Yeholnikov, O. (My University, 2019)
Анотація. Сучасний розвиток комп’ютерних технологій у обслуговуванні та експлуатації транспортних засобів створює передумови для реалізації нових механізмів управління системами технічної діагностики і моніторингу, застосування яких дозволить у автоматичному режимі контролювати технічний стан та формулювати інформаційні повідомлення щодо відхилень показників від нормативних. Створення спеціалізованої інформаційної системи для вирішення завдань оцінювання технічного стану систем залізнично-водного сполучення є актуальним та спрямовано на удосконалення методу технічного діагностування і моніторингу пристроїв залізничної автоматики. Авторами запропоновано механізми проєктування інформаційної системи, для чого проаналізовано існуючі комп’ютерні діагностичні системи, визначено недоліки їх роботи, причини виникнення та наслідки, до яких вони призводять. В роботі застосовано об’єктно-орієнтований підхід та використано класичні технології проєктування баз даних. Особливості експлуатації інформаційних систем в умовах залізнично-водного сполучення полягають у поєднанні функцій залізничного транспорту з водним, що враховується при побудові структури бази даних, в основу якої покладено завдання мінімізації дублювання даних і спрощення процедур їх обробки та поновлення. Програмне забезпечення дозволяє ефективно вирішувати дослідницькі та експлуатаційні завдання. Результати роботи можуть бути застосовані для тестування пристроїв залізничної автоматики на шляхах залізнично-водного сполучення.
Казимиренко, Ю. Інформаційна підтримка технічного обслуговування систем залізнично-водного сполучення = The information support of maintenance of railway-marine goods / Ю. Казимиренко, О. Дрозд, О. Єгольников // Информационные управляющие системи и технологии. Проблеми и решения : кол. монография / Ю. Казимиренко, О. Дрозд, О. Єгольников. – Одесса : Экология, 2019. – С. 151–161.
Keywords: залізнично-водне сполучення; системи технічного діагностування і моніторингу; інформаційна підтримка проєкту; railway-waterway connection; technical diagnostics and monitoring systems; project information support