Розробка навантаження змінного струму з мікропроцесорним керуванням - Пустомельник Валерій Станіславович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена проектуванню керованого електронного RLC-навантаження змінного струму. На основі проведеного в роботі аналізу існуючих прототипів було запропоновано у якості силових вентилів використовувати схему з двома MOSFET-транзисторами, з’єднаними back-to-back. Це дає змогу здійснювати перемикання банків навантаження при переході кривої струму через нуль. Наведено схему детектору переходу через нуль та його моделювання у середовищі LTSpice. У якості апаратно-програмної платформи для реалізації системи керування була обрана плата Arduino Mega. Робота містить рекомендації по організації охорони праці під час виробництва розробленого керованого навантаження.
Design of an AC load with microprocessor control
Пустомельник, В. С. Розробка навантаження змінного струму з мікропроцесорним керуванням = Design of an AC load with microprocessor control : магістерська робота ; спец. 171 "Електроніка" / В. С. Пустомельник ; наук. кер. О. С. Дьяконов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 72 с.
Keywords: RLC-навантаження; блок керування; детектор переходу через нуль; 171 "Електроніка"; RLC Load; Control Unit; Zero transition detector