Розпилювач рідини - Пацуровський, Павло Анатолійович; Лейбович, Лев Іссахарович (My University, 2017)
Розпилювач рідини складається з корпусу, приєднаного до піддона з водою, та розпилювально-вентиляторного вузла, що складається з ротора у вигляді зрізаного конуса, зануреного меншою основою у піддон з водою, диска з вентиляторними лопатками, що закріплені на роторі, та ряду радіальних розпилювальних лопаток, що охоплюють диск, причому замість піддона з водою встановлюється кришка пристрою, котра має знімну конструкцію, та містить всмоктуючий патрубок, подача рідини здійснюється безпосередньо на ступицю диска, котра має циліндричну форму, через спеціальний патрубок заведений із зовні, розпилювально-вентиляторний вузол має чотири ряди радіальних послідовно розташованих лопаток, причому перший та третій ряд лопаток є вентиляторними, закріплюються на диску з одного краю та поєднуються між собою кільцевими дисками з іншого, другий та четвертий ряд лопаток є розпилювальними та прикріплюються до кришки та корпусу пристрою відповідно, виконано потовщення диска ротора в області вихідних кромок першого ряду лопаток.
Пат. 117728 Україна. Розпилювач рідини / П. А. Пацурковський, Л. І. Лейбович (Україна). – Заявл. 26.12.2016 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Keywords: патент; розпилювач рідини