Нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony, та розробка програми для її реалізації - Кольцов Андрій В’ячеславович; Koltsov Andrii Vyacheslavovych (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – "Інженерія програмного забезпечення". Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2022 р. Обсяг роботи: 94 стор., 19 табл., 7 рис., 27 використаних джерел, 5 додатків Актуальність теми: полягає в необхідності більш точного оцінювання розміру web-застосунків, які створюються з використання фреймворку Symfony через відсутність побудованих моделей для цього фреймворку. Мета дослідження. Метою роботи підвищення достовірності оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony, за допомогою нелінійної регресійної моделі. Об’єкт дослідження: процес оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony. Предмет дослідження: нелінійні регресійні моделі для оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony. Методи дослідження: методи математичної статистики та теорії ймовірностей, регресійного аналізу, математичного програмування, об`єктно-орієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів: удосконалено нелінійну регресійну модель для оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony, на основі одновимірного нормалізуючого перетворення десяткового логарифму і викидів регресії. Ця нелінійна регресійна модель в порівнянні з існуючими нелінійними регресійними моделями для PHP фреймворків CakePHP та Yii має більше значення множинного коефіцієнту 4 детермінації 𝑅2, менше значення середньої величини відносної похибки 𝑀𝑀𝑅𝐸 та більше значення відсотку прогнозованих результатів 𝑃𝑅𝐸𝐷(0.25). Практичне значення одержаних результатів. Виконано розробку програми, яка реалізує побудовану нелінійну модель для оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony. Розроблена програма дозволяє виконати оцінювання розміру таких застосунків на початкових стадіях роботи над проектом. Апробація результатів роботи. Основні положення й результати кваліфікаційної роботи опубліковані на III Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції "Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи" (м. Миколаїв, 26-28 жовтня 2022 року). Публікації: Основні положення й результати кваліфікаційної роботи опубліковано у 1 науковій праці – тезах конференції.
A nonlinear regression model for estimating the size of web applications created using Symfony framework and developing the software for its implementation
Кольцов, А. В. Нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру web-застосунків, що створюються з використанням фреймворку Symfony, та розробка програми для її реалізації = A nonlinear regression model for estimating the size of web applications created using Symfony framework and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 ''Інженерія програмного забезпечення'' / А. В. Кольцов ; наук. кер. Л. О. Латанська. – Миколаїв : НУК, 2022. – 95 с.
Keywords: оцінювання кількості строк коду; нелінійні регресійні моделі; нормалізуючі перетворення; фреймворк Symfony; 121 ''Інженерія програмного забезпечення''; LOC estimation; non-linear regression models; normalizing transformations; Symfony framework