Анализ особенностей определения коэффициентов концентрации напряжений в корпусных конструкциях - Коробанов, Ю. М.; Кузнецов, А. И.; Коробанова, А. А.; Korobanov, Yurii M.; Kuznietsov, Anatolii I.; Korobanova, Alla A. (My University, 2015)
Виконано дослiдження по систематизацiї коефiцiєнтiв концентрацiї напружень, якi виникають при формуваннi вирiзiв, при використаннi перериваних в'язей, при локальних пiдкрiпленях. Сутнiсть коефiцiєнтiв концентрацiї напружень трактується по-рiзному в лiтературних джерелах. У зв'язку з цим виникає запитання про значення коефiцiєнтiв концентрацiї напружень в досить складних корпусних конструкцiях. За основу аналiзу приймаються результати розрахункiв методами кiнцевих i граничних елементiв порiвняно з роботами iнших авторiв.
Коробанов, Ю. М. Анализ особенностей определения коэффициентов концентрации напряжений в корпусных конструкциях = Analysis of the specific features of determining the coefficients of stress concentration in hull structures / Ю. М. Коробанов, А. И. Кузнецов, А. А. Коробанова // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 6 (462). – С. 11–17.
Keywords: вырезы; прерывистые связи; подкрепления корпусных конструкций; коэффициенты концентрации напряжений; вирiзи; перериванi в'язi; пiдкрiплення; коефiцiєнти концентрацiї напружень; holes; hull structure supports; stress concentration factors