Поняття службової особи в кримінальному праві України - Домбровська, К. С.; Dombrovska, K. (My University, 2020)
Незважаючи на безліч ґрунтовних досліджень даної тематики, питання щодо визначення поняття службової особи та питання щодо кримінальної відповідальності службової особи й понині залишається доволі дискусійним, потребує більш глибокого аналізу, вивчення певних особливостей та удосконалення не тільки теоретичного базису, а й закріплення даних досліджень на законодавчому рівні. Службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників органів державної влади або місцевого самоврядування, та виконують такі функції за спеціальним повноваженням. В першому розділі магістерської роботи розкрито поняття службової особи, його загальноправове розуміння, а також правові гарантії службової особи в кримінальному праві. В другому розділі проаналізовано ознаки службової особи. В третьому розділі вказані проблеми у визначенні службової особи на запропоновані шляхи удосконалення правового регулювання відповідальності службових осіб. Дослідження даної тематики покликано врегулювати і законодавчо розділяти поняття «службова особа» і визначення «представник влади», оскільки поняття «представник влади» являє собою самостійне кримінальноправове поняття, а не є складовою поняття «службова особа».
An official in the criminal law of Ukraine
Домбровська, К. С. Поняття службової особи в кримінальному праві України = An official in the criminal law of Ukraine: робота на здобуття рівня магістра ; спец. 081 “Право“ / К. С. Домбровська ; наук. кер. Д. В. Бараненко. – Миколаїв : НУК, 2020. – 100 с.
Keywords: кримінальне право; службова особа; Кримінальне право України; державні гарантії службової особи; соціальні гарантії службової особи; службова особа як суб’єкт злочину; загальні ознаки службової особи; спеціальні ознаки службової особи; службовий статус осіб у сфері надання публічних послуг; відповідальність службових осіб; спеціальність : 081 “Право“; criminal law; an official; Сriminal law of Ukraine; state guarantees of an official; social guarantees of an official; an official as a subject of a crime; general features of an official; special features of an official; features of an official; official status of persons in the field of public services; responsibility of officials