Солнечные абсорбционные холодильные системы многоступенчатого типа - Дорошенко, А. В.; Гоголь, Н. И.; Демьяненко, Ю. И.; Людницкий, К. В.; Doroschenko, Aleksander V.; Gogol, Nikolai I.; Demianenko, Jurij I.; Ludnitski, Konstantin V. (My University, 2015)
Авторами представленi новi схемнi рiшення багатоступеневих багатофункцiональних холодильних систем i систем кондицiонування повiтря, якi ґрунтуються на абсорбцiйному циклi, що використовує тепло, та сонячну енергiю для регенерацiї (вiдновлення концентрацiї) абсорбента. В тепломасообмiннiй апаратурi осушуючого та охолоджуючого контурiв сонячних систем використовуються багатоканальнi композицiї iз полiмерних матерiалiв. Виконано аналiз можливостей розроблених сонячних систем.
Солнечные абсорбционные холодильные системы многоступенчатого типа = Solar absorbing systems of heating and cooling of environments on basis of multi-stage heat-mass-transfer apparatus / А. В. Дорошенко, Н. И. Гоголь, Ю. И. Демьяненко, К. В. Людницкий // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 5 (461) – С. 68–74.
Keywords: Солнечные системы; осушение воздуха; охлаждение и кондиционирование; тепломассообменная аппаратура; абсорбция; десорбция; испарительное охлаждение; Сонячнi системи; осушка повiтря; охолодження та кондицiонування; тепломасообмiнна апаратура; абсорбцiя; десорбцiя; випарне охолодження; the Solar systems; drainage of air; cooling of environments; air-conditioning systems; heat-mass-transfer apparatus; absorption; desorption; evaporated cooling