Теоретико-методична система засвоєння лінгводидактичної термінології на І (бакалаврському) та ІІ (магістерському) рівні вищої освіти: порівняльний аспект - Тодорова Ірина Станіславівна; Todorova Iryna Stanislavivna (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
Дипломна робота присвячена теоретичному обґрунтуванню та практичній розробці методичної системи засвоєння лінгводидактичних термінів і термінів електронної лінгводидактики. Схарактеризовано місце термінів у системі лексики сучасної української літературної мови, види термінів і підходи до їх класифікації; види лінгводидактичних термінів; особливості формування терміносистеми електронної лінгводидактики; проаналізовано освітню програму й робочі програми освітніх компонентів, які передбачають опрацювання й засвоєння лінгводидактичної термінології; розроблено й запропоновано систему вправ, спрямовану на засвоєння української лінгводидактичної термінології та терміносистеми електронної лінгводидактики.
Theoretical and methodological system of linguodidactic terminology acquisition at the first (bachelor’s) and second (master’s) levels of higher education: a comparative aspect
Тодорова І. С. Теоретико-методична система засвоєння лінгводидактичної термінології на І (бакалаврському) та ІІ (магістерському) рівні вищої освіти: порівняльний аспект = Theoretical and methodological system of linguodidactic terminology acquisition at the first (bachelor’s) and second (master’s) levels of higher education: a comparative aspect : магістерська робота ; 014 «Середня освіта» спеціалізація 014.01 «Українська мова і література» / І. С. Тодорова ; наук. кер. Л. В. Рускуліс. – Миколаїв : НУК, 2025. – 88 с.
Keywords: термін; терміносистема; лінгводидатика; електронна лінгводидактика; система вправ; term; terminological system; linguodidactics; electronic linguodidactics; system of exercises