Визначення позицій інжинірингу в життєвому циклі суднобудівних інновацій - Парсяк, В. Н.; Жукова, О. Ю.; Parsyak, Vladymir N.; Zhukova, Elena Y. (My University, 2015)
Визначено сучаснi погляди на ключовi фактори виробництва, наведено вiдомостi про генезис уявлень про них вiд початкової трiади "земля, праця, капiтал" до таких модерних складових як iнформацiя та знання. Окреслено етапи розвитку економiки у пiсля iндустрiальний перiод. За результатами аналiтичного огляду думок попередникiв, запропоновано авторське тлумачення сутностi iнжинiрингу як економiчних вiдносин з приводу розробки фахiвцями замовленої технiчної документацiї на виготовлення продукцiї або будiвництво об'єкту. Викладено новiтнi вимоги до надавачiв iнжинiрингових послуг та засоби, що надають можливiсть їм вiдповiдати. Запропоновано бачення мiсця iнжинiрингу у життєвому циклi iнновацiї та охарактеризовано змiст елементiв, якi складають його внутрiшню будову.
Парсяк, В. Н. Визначення позицій інжинірингу в життєвому циклі суднобудівних інновацій = Determination of positions of engineering in the life cycle of shipbuilding innovations / В. Н. Парсяк, О. Ю. Жукова // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 6 (462). – С. 132–140.
Keywords: фактори виробництва; iнформацiйна економiка; економiка знань; життєвий цикл; iнжинiринг; суднобудування; факторы производства; информационная экономика; экономика знаний; жизненный цикл; инжиниринг; судостроение; factors of production; information economy; knowledge economy; engineering; shipbuilding