Проект стаціонарного дизельного двигуна потужністю 470 кВт з дослідженням показників при роботі на суміші дизельного палива та соєвої олії. - Мамонтов Сергій Сергійович (My University, 2023)
Надано інформація про дизель-електричну станцію потужністю 470 кВт на базі дизель-генератора ДГА-500. Описані основні елементи дизеля, який є чотиритактний із вертикальним однорядним розташуванням циліндрів. В науковому аналітичним методом були визначені ефективні та екологічні показники при роботі двигуна на суміші дизельного палива та соєвої олії. Виходячи з результатів розрахунків зроблені наступні висновки: - потужність двигуна, що працює на суміші дизельного палива та соєвої олії збільшилася на 5 кВт, що фактично в межах похибки; - питома ефективна витрата палива при роботі двигуна на суміші дизельного палива та соєвої олії збільшилася на 3,5 кг, що пов’язано з зменшенням нижчої теплоти згоряння суміші дизельного палива та олії.
Мамонтов, С. С. Проект стаціонарного дизельного двигуна потужністю 470 кВт з дослідженням показників при роботі на суміші дизельного палива та соєвої олії : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка '' / С. С. Мамонтов ; наук. кер. С. М. Доценко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 62 с.
Keywords: дизельний двигун; суміш дизельного палива та соєвої олії; питома ефективна витрата палива; 131 ''Прикладна механіка ''; diesel engine; mixture of diesel fuel and soybean oil; specific effective fuel consumption