Управління проектами реструктуризації суднобудівних підприємств = Managing restructure projects of shipyards - Романчук, Микола Павлович; Romanchuk, N. P. (My University, 2012)
Вивчено стан суднобудівних підприємств України в нових умовах господарювання та міжнародний досвід управління проектами реструктуризації. Розроблено теоретичні основи управління проектами реструктуризації, модель та проект реструктуризації, організаційна модель раціонального суднобудівного підприємства. Розроблено інвестиційний проект розвитку виробництва на основі залучення іноземного капіталу, який дозволяє знизити собівартість суден, що будуються. Розроблено проект підвищення рівня безпеки суден, зокрема пожежної безпеки, що містить нові технології вогнезахисту матеріалів за міжнародними вимогами і наукові рекомендації для організації спеціалізованого центру їхнього вогнезахисту. Результати роботи впроваджено у виробництво і можуть бути використані на суднобудівних заводах України та СНД = The author has investigated the position of Ukraine's shipyards under new economical conditions and the world's experience in managing restructure projects. The author has developed theoretical basics of managing restructure projects, a restructure model and project, an organizational model of a rational shipyard. The author has developed an investment project of the production development based on involving foreign capitals, which allows to reduce the cost of ships under construction. A project of improving the ship safety and firesafety, in particular, has been developed, covering new international fireproof technologies for materials. The autor gives scientific recommendations for establishing a special Centre for providing fire safety of combustible materials. The results of the author's research have been introduced into the production process and can be used at shipyards of Ukraine and CIS countries
Романчук, М. П. Управління проектами реструктуризації суднобудівних підприємств : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.22 / М. П. Романчук ; УДМТУ ; наук. кер. О. С. Рашковський. - Миколаїв, 2004. - 18 с.
Keywords: управління проектами; суднобудування; реструктуризація підприємств; розвиток виробництва; вогнезахист горючих матеріалів