Розробка технології та удосконалення обладнання для відновлення суднових валів = Development of technology and improvement of the equipment for restoration of ship shafts - Севрюков, Володимир Васильович; Sevryukov, V. V. (My University, 2012)
Метою дисертаційної роботи є підвищення експлуатаційного ресурсу суднових валів шляхом їхнього відновлення і забезпечення циклічної міцності з використанням ультразвукової ударної обробки = The purpose of dissertational work is increasing of an operational resource of ship shafts by their restoration and maintenance of cyclic durability with use of ultrasonic shock processing.
Севрюков, В. В. Розробка технології та удосконалення обладнання для відновлення суднових валів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.08.04 / В. В. Севрюков ; УДМТУ ; наук. кер. Т. Г. Кравцов. - Миколаїв, 2001. - 23 с.
Keywords: наплавлення; суднові вали; циклічна міцність; гарячі і холодні тріщини; залишкові напруження; мікроструктури; ультразвукове зміцнення; устаткування; технологія; surfacing; ship shafts; endurance strength; hot and cold cracks; internal stress; microstructures; ultrasonic processing; equipment; technology