Эффективность утилизации тепла комплекса автономного энерго- и хладообеспечения в климатических условиях Ливии - Рамзи Камел Эл Герби; Радченко, А. Н.; Ramzi Kamel El Gerbi; Radchenko, Andrey M. (My University, 2016)
Дана порівняльна оцінка ефективності трансформації теплоти випускних газів регенеративних газотурбінних двигунів з нагрівом стисненого повітря перед камерою згоряння газами в холод для різних варіантів холодопостачання. Показано, що для кліматичних умов Лівії ефективність двоступеневої абсорбційно-ежекторної трансформації теплоти відхідних газів ГТД в холод (з холодопостачанням систем комфортного кондиціювання та охолодження повітря на вході газотурбінних двигунів до температури 10ºС) на 10…30% вище, ніж існуючих систем одноступеневої трансформації теплоти в абсорбційній холодильній машині з комфортним кондиціюванням та охолодженням повітря на вході газотурбінних двигунів до температури 15ºС.
Рамзи Камел Эл Герби Эффективность утилизации тепла комплекса автономного энерго- и хладообеспечения в климатических условиях Ливии = Efficiency of heat recovery in the autonomous power supply and cooling complex in the climatic conditions of Libya / Рамзи Камел Эл Герби, А. Н. Радченко // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – № 2 (464). – С. 55–63.
Keywords: система утилизации теплоты; тепловой коэффициент; абсорбционная бромисто-литиевая холодильная машина; хладоновая эжекторная холодильная машина; регенеративный газотурбинный двигатель; энергетическое охлаждение воздуха; комфортное кондиционирование воздуха; сбросная теплота выпускного газа; система утилізації теплоти; тепловий коефіцієнт; абсорбційна бромисто-літієва холодильна машина; хладонова ежекторна холодильна машина; регенеративний газотурбінний двигун; енергетичне охолодження повітря; комфортне кондиціювання повітря; скидна теплота випускного газу; waste heat recovery system; coefficient of performance; absorption lithium-bromide chiller; refrigerant ejector chiller; regenerative gas turbine engine; engine intake air cooling; space air conditioning; exhaust gas waste heat