Оцінка ступеня екологічної небезпеки об'єктів на прикладі комунальних підприємств Миколаївської області - Магась, Н. І.; Трохименко, Г. Г.; Magas, N.; Trokhymenko, G. (My University, 2015)
Проведено оцінку та зроблено характеристику найбільш вагомих джерел забруднення водного середовища в басейні річки Південний Буг на території Миколаївської області – підприємств житлово-комунального господарства. При проведенні досліджень враховувались характеристика і умови скиду стічних вод, ступінь їх очищення, моніторинг та навантаження на водний об’єкт. Запропоновано новий підхід до визначення рівня впливу та ступеню екологічної небезпеки берегових антропогенних джерел забруднення в басейні річки. Представлено результати ранжування підприємств житлово-комунального господарства Миколаївської області за ступенем їх екологічної небезпеки. Зроблено висновки щодо застосування розробленої методики для розробки необхідних заходів, щодо зниження рівня впливу джерел забруднення на водні об’єкти.
Assessment of objects degree environmental hazards in case of Mykolaiv region communal enterprises
Магась, Н. І. Оцінка ступеня екологічної небезпеки об'єктів на прикладі комунальних підприємств Миколаївської області / Н. І. Магась, Г. Г. Трохименко // Екологічна безпека. – 2015. – № 2 (20). – С. 48–53.
Keywords: точкові джерела забруднення; навантаження на водний об’єкт; характеристика стічних вод; ранжування джерел забруднення; ступінь екологічної небезпеки; point source pollution; and the capacity on water object; wastewater characteristics; ranging sources of pollution; degree of environmental hazards