Вдосконалення системи охолодження суднового двигуна шляхом застосування трубчасто-пластинчастої поверхні теплообміну повітряхолоджувача - Новіков Вадим Васильович (My University, 2024)
В магістерській роботі наведені результати вдосконалення системи охолодження суднового двигуна танкеру «ESSO SAIMAR», шляхом модернізації повітряхолоджувача. В якості базового був обраний двигун 9ЧН 22/30 потужністю 1200 кВт. В роботі виконані розрахунки робочого циклу ДВЗ. Проведено аналіз системи охолодження двигуна. Розглянуто основні шляхи оптимізації повітряхолоджувача, виконано розрахунок системи охолодження двигуна, розрахунок параметрів поверхні теплообміну. Проведено дослідження для вибору найбільш перспективного поєднання геометричних параметрів трубчастопластинчастої поверхні теплообміну. У роботі проведено аналіз рівня шуму й вібрації в машинному відділенні танкеру, запропоновано заходи щодо зниження небезпечних і шкідливих факторів, що впливають на персонал з обслуговування дизеля. Розглянуто питання охорони навколишнього середовища й забруднення, які виникають при експлуатації дизеля. Магістерська робота виконана українською мовою на 71 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 джерел. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1.
Новіков, В. В. Вдосконалення системи охолодження суднового двигуна шляхом застосування трубчасто-пластинчастої поверхні теплообміну повітряхолоджувача : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / В. В. Новіков ; наук. кер. М. Р. Ткач. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 73 с.
Keywords: дизeльний двигун; індикaтoрнa діaгрaмa; діaгрaми сил; пoршeнь; пoршнeві кільця; 131 ''Прикладна механіка''; diesel engine; indicator diagram; force diagrams; piston; piston rings