Особливості підготовки вітчизняних суднових електромеханіків в сучасних умовах - Блінцов, В. С.; Жук, Д. О. (My University, 2012)
Підготовка осіб командного складу морського транспорту є найбільш відповідальною і трудомісткою задачею, порівняно із підготовкою фахівців, спрямованих на промислово-виробничий комплекс або його проектний сектор. Вказане обумовлюється необхідністю забезпечення відповідності випускників морських вищих навчальних закладів не тільки освітнім стандартам України, але й стандарту компетентності, визначному Міністерством інфраструктури України (в минулому Міністерством транспорту і зв’язку України) та вимогам міжнародних конвенцій (в т.ч. Міжнародній конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (ПДНВ-78) з поправками).
Блінцов, В. С., Жук Д. О. Особливості підготовки вітчизняних суднових електромеханіків в сучасних умовах / В. С. Блинцов, Д. О. Жук // Матеріали Всеукр. наук.-техн. конф. з міжнар. участю "Проблеми автоматики та електрообладнання транспортних засобів". – Миколаїв : НУК, 2012.
Keywords: фахівець морської галузі; суднові електромеханіки; підготовка осіб командного складу; морський транспорт; морська освіта; суднове силове електрообладнання; сучасні технології інформаційної електроніки