Дослідження інтелектуальних систем та розробка інформаційної підсистеми підтримки прийняття рішень в медицині - Ласяк Р. О. (My University, 2024)
Робота присвячена Дослідження інтелектуальних систем та розробка інформаційної підсистеми підтримки прийняття рішень в медицині. У роботі розроблено підхід визначення планів медикаментозного лікування артеріальної гіпертензії на основі сценарного підходу, з використанням методів теорії прийняття рішень. Розроблена система підтримки прийняття рішень (СППР) призначена для надання допомоги лікарю в плані підказки і самоперевірки при виборі оптимального набору лікарських препаратів. Формуванню вихідного плану медикаментозного лікування передує проведення огляду пацієнта з виконанням загально клінічних дослідження й отриманням результатів аналізів. У даній роботі проведений аналіз та дослідження сучасних інформаційних технологій, які використовуються для розробки інформаційних систем; формування вимог до системи, розроблені її концепція і постановка задачі; розроблено технічне завдання; розроблені загальносистемні рішення, рішення з інформаційного, організаційного, технічного та програмного забезпечення; розроблена відповідна документація. Також у роботі виконані розділи з економіки, охорони праці, охорони. Робота викладена на 108 аркушах, містить рисунків, 3 додатків і список використаних джерел з 5 найменувань.
Research into intelligent systems and development of an information subsystem for decision support in medicine
Ласяк, Р. О. Дослідження інтелектуальних систем та розробка інформаційної підсистеми підтримки прийняття рішень в медицині = Research into intelligent systems and development of an information subsystem for decision support in medicine : магістерська робота ; спец. 122 ''Комп’ютерні науки'' / Р. О. Ласяк ; наук. кер. Л. О. Латанська. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 108 с.
Keywords: медична система; сценарний підхід; медичні дані; інтелектуальна система; 122 ''Комп’ютерні науки''; medical system; scenario approach; medical data; intelligent system