Регресійна модель для оцінювання розміру Рython веб-застосунків для побудови API, що створюються за допомогою фреймворку FastAPI - Йолгін І. О.; Макарова Л. М.; Yolgin I. O.; Makarova L. M. (Миколаїв: НУК імені адмірала Макарова, 2023)
У цьому дослідженні розглянуто проблему оцінювання розміру веб-застосунків, написаних мовою програмування Python з використанням фрейморку FastAPI. Було зібрано дані з 50 проектів з відкритим кодом з ресурсу GitHub, на основі яких було побудовано нелінійну регресійну модель, завдяки чому було підвищено достовірність оцінювання розміру відповідних веб-застосунків.
A regression model for estimating the size of Python web applications for building APIs built using the FastAPI framework
Йолгін, І. О. Регресійна модель для оцінювання розміру Рython веб-застосунків для побудови API, що створюються за допомогою фреймворку FastAPI = A regression model for estimating the size of Python web applications for building APIs built using the FastAPI framework / І. О. Йолгін, Л. М. Макарова // Матеріали IV всеукр. наук.-практ. інтернет конф. " Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи" (ITMAS– 2023). – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 33–34.
Keywords: нелінійна регресійна модель; веб-застосунки; логарифмічне перетворення; передобробка даних; FastAPI; non-linear regression model; web applications; logarithmic transformation; data preprocessing