Віртуальна приватна мережа для об’єднання пристроїв за NAT - Власов Дмитро Олександрович; Vlasov D. O. (My University, 2025)
Власов Д.О. Віртуальна приватна мережа для об’єднання пристроїв за NAT Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» за спеціальністю F5 «Кібербезпека та захист інформації» галузі знань F «Інформаційні технології». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2025. Пояснювальна записка: 62 с., 39 рис., 7 посилань. У бакалаврській кваліфікаційній роботі виконується розробка та реалізація віртуальної приватної мережі для об’єднання пристроїв за NAT. Актуальність теми. У сучасних умовах активного розвитку IoT-технологій та розподілених сис-тем зростає потреба у надійній та безпечній взаємодії пристроїв, розташованих у різних локальних мережах за NAT. Традиційні методи доступу до таких пристроїв не забезпечують належного рівня безпеки та гнучкості. Створення захищеного ка-налу з використанням VPN-технологій дозволяє вирішити ці проблеми, забезпе-чуючи конфіденційність, цілісність і доступність даних. Особливо актуальним є використання хмарних рішень, таких як Oracle Cloud, для розгортання VPN-серверів як централізованих посередників. Мета дипломного проекту. Розробка безпечної віртуальної приватної мережі (VPN) для об’єднання при-строїв, які знаходяться за NAT, з використанням OpenVPN-сервера, розгорнутого в хмарній інфраструктурі Oracle Cloud, з метою забезпечення конфіденційного, за-хищеного та стабільного з’єднання між учасниками мережі. Завдання дипломного проекту: Аналіз існуючих рішень щодо об’єднання пристроїв за NAT. Обґрунтування вибору OpenVPN як основного інструменту створення VPN-з'єднання. Розгортання та налаштування VPN-сервера у хмарі Oracle Cloud. Розробка та тестування клієнтських конфігурацій для різних типів пристроїв. Забезпечення криптографічного захисту переданих даних відповідно до вимог інформаційної безпеки. Оцінка ефективності, стійкості та продуктивності побудованої VPN-мережі. Очікувані результати: – Функціональна та захищена VPN-мережа, яка забезпечує надійний зв’язок між пристроями за NAT; – Підвищення рівня захисту переданої інформації; – Документовані інструкції з розгортання та експлуатації системи; – Практичні рекомендації щодо використання хмарної інфраструктури для потреб кібербезпеки.
Virtual Private Network for Connecting Devices Behind NAT
Власов, Д. О. Віртуальна приватна мережа для об’єднання пристроїв за NAT = Virtual Private Network for Connecting Devices Behind NAT : бакалаврська робота ; спец. 125 "Кібербезпека та захист інформації" / Д. О. Власов ; наук. кер. С. Л. Трибулькевич. – Миколаїв : НУК, 2025. – 62 с.
Keywords: VPN; OpenVPN; NAT traversal; кібербезпека; Oracle Cloud; хмарні технології; тунелювання; криптографія; віддалений доступ; cybersecurity; cloud technologies; tunneling; cryptography; remote access; інформаційна безпека; information security; 125 "Кібербезпека та захист інформації"