Проєкт автомобілевозу з перевіркою вимог остійності судна - Єрмаков Ерік Сергійович (My University, 2024)
Відповідно до завдання на дипломну роботу бакалавра, виданого кафедрою суднобудування та ремонту суден Херсонського навчально-наукового інституту НУК, спроєктовано судно-автомобілевоз вантажопідйомністю 8000 тонн. У розрахунковій частині проекту виконане наступне: визначені водотоннажність судна та головні розміри: довжина судна між перпендикулярами L = 116,2 м; ширина судна B = 16,50 м; висота борту D = 11,10 м; осадка на міделі d = 6,10 м; розроблене теоретичне креслення корпусу судна; спроєктовано конструктивний мідель-шпангоут судна згідно Правил Регістру судноплавства України; проведено розрахунок остійності судна. В дипломній роботі для проведення розрахунків та виконання графічної частини використовувались спеціалізовані комп’ютерні програми (автоматичні графічні системи): «FreeShip+», Rhinoceros. Спроєктоване судно задовольняє завданню на дипломне проєктування, вимогам Правил Регістру та іншим нормативним документам.
Єрмаков, Е. С. Проєкт автомобілевозу з перевіркою вимог остійності судна : бакалаврська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / Е. С. Єрмаков ; наук. кер. В. В. Соценко. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 42 с.
Keywords: автомобілевоз; водотоннажність; гофрована перебірка; суднобудування; теоретичне креслення; 135 ''Суднобудування''; car carrier; displacement; corrugated bulkhead; shipbuilding; technical drawing