Вдосконалення паливної системи газодизельного двигуна шляхом використання синтез-газу - Мокроусов Денис Сергійович (My University, 2023)
В магістерській роботі наведені результати проектування двигуна внутрішнього згоряння, який працює на синтез-газі потужністю 600 кВт для стаціонарної електричної станції. В якості базового був обраний двигун 8ЧН 25/34, який виробляється на підприємстві ПЕРВОМАЙСЬКДИЗЕЛЬМАШ (м. Первомайськ, Миколаївської обл.). В якості робочого циклу був обраний цикл з домішкою дизельного палива та газотурбінним наддувом, що забезпечує достатньо високі показники ДВЗ. В роботі виконані розрахунки робочого циклу ДВЗ, а також розроблена паливна система з клапанною подачею синтез-газу. Також наведені заходи щодо забезпечення вимог екології та охорони праці. Розрахунки, наведені у даній роботі, довели доцільність використання синтез-газу на двигуні 8ЧН 25/34 у складі стаціонарної електричної станції. Магістерська робота викладена українською мовою на 78 сторінках розрахунково – пояснювальної записки, використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1.
Мокроусов, Д. С. Вдосконалення паливної системи газодизельного двигуна шляхом використання синтез-газу : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / Д. С. Мокроусов ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 78 с.
Keywords: дизельний двигун; розрахунок робочого циклу; паливна система; 131 ''Прикладна механіка''