Розробка системи автоматичного керування просторовим рухом телекерованого підводного апарата в умовах невизначеності - Блінцов, Олександр Володимирович; Корицький, Віктор Ігорович; Blintsov, Oleksandr V.; Korytskyi, Viktor I. (My University, 2019)
Анотація. Мета. У роботі розроблено систему автоматичного керування просторовим рухом телекерованого підводного апарата, яка забезпечує високу якість процесів керування в умовах обмежень та невизначеності. Методика. Для вирішення задачі автоматизації керування просторовим рухом телекерованого підводного апарата запропоновано багатовимірний закон керування на основі мінімізації локальних функціоналів методом градієнтного пошуку другого порядку. Високу якість керування рухом підводного апарата в умовах обмежень забезпечено введенням до системи задавача інтенсивності, який побудовано на основі багатовимірної лінійної моделі об’єкта керування та регулятора, який синтезовано методом оберненої динаміки.
Вesign of automatic control system of spatial motion of a remotely operated underwater vehicle under uncertainty conditions
Блінцов, О. В. Розробка системи автоматичного керування просторовим рухом телекерованого підводного апарата в умовах невизначеності = Вesign of automatic control system of spatial motion of a remotely operated underwater vehicle under uncertainty conditions / О. В. Блінцов, В. І. Корицький // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2019. – № 1 (11). – С. 85–95.
Keywords: багатовимірна система автоматичного керування; інтегральне насичення; умови невизначеності; телекерований підводний апарат; multidimensional automatic control system; integral saturation; conditions of uncertainty; remotely operated underwater vehicle