Лінгвокраїнознавча специфіка сприйняття та розуміння змісту гемеронімів: електронний довідник - Радомська Ксенія Андріївна; Radomska Kseniia (My University, 2025)
У роботі досліджено лінгвістичні та психолінгвістичні аспекти гемеронімів як складових мовної картини світу. Проаналізовано їхню семантику, функції та роль у комунікації. Експериментально було доведено різноманітність сприйняття гемеронімів, що пов’язана з індивідуальним досвідом та унікальними когнітивними структурами мовців. Отримані результати можуть знайти застосування в лексикографії, кроскультурних дослідженнях.
Linguistic specificity of the perception and understanding of hemeronyms' meaning
Радомська, К. А. Лінгвокраїнознавча специфіка сприйняття та розуміння змісту гемеронімів: електронний довідник = Linguistic specificity of the perception and understanding of hemeronyms' meaning : бакалаврська робота ; спец. 035 ''Філологія'' / К. А. Радомська ; наук. кер. О. В. Гогоренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 67 с.
Keywords: гемероніми; лінгвістична семантика; психолінгвістика; картина світу; 035 ''Філологія''; hemeronyms; linguistic semantics; psycholinguistics; linguistic world picture