Основні палива: розповсюдження, використання - Шостак Володимир Павлович; Воінов Олександр Петрович; Ґершанік Володимир Ілліч; Личко Богдан Михайлович; Самохвалов Віктор Сергійович; Shostak V. P.; Voinov O. P.; Gershanik V. I.; Lychko B. M.; Samokhvalov V. S. (My University, 2025)
Подано матеріал стосовно твердого, рідкого, газоподібного та ядерного палива. Значна увага приділена розповсюдженню покладів нафти, газу й урану як сировини для основного палива, що наразі широко застосовується для одержання теплової енергії з подальшим її використанням. Крім того, наведена систематизована інформація щодо сучасного вироблення й використання деревного палива як дешевого та здавна відомого. Автори вважали за необхідне нагадати читачеві деякі відомості щодо хімічного складу паливної сировини та нафтопродуктів, а також щодо ядерних реакцій у водо-водяному атомному реакторі. Призначено для студентів і курсантів, які навчаються за спеціальностями «Теплоенергетика», «Суднобудування» та «Морський та внутрішній водний транспорт». Також буде корисним фахівцям стаціонарної та суднової енергетики, які працюють у сфері проектування, виготовлення, технічного обслуговування й експлуатації паливо-енергетичних об’єктів.
Main fuels: distribution, use
Основні палива: розповсюдження, використання = Main fuels: distribution, use : навч. посібник / В. П. Шостак, О. П. Воінов, В. І. Ґершанік, Б. М. Личко, В. С. Самохвалов ; за ред. проф. FRINA В. П. Шостака. – Миколаїв : Вид. Ємельянова Т. В., 2025. – 111 с.