Стратегія розвитку підприємства на основі підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва у приватному сільськогосподарському підприємстві "Агрофірма "Авангард" Єланецького району Миколаївської області - Гараєв, Джейхун; Haraiev, Dzheikhun (My University, 2020)
Магістерська робота на присвоєння кваліфікації магістр з менеджменту за спеціальністю 073 – менеджмент. – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена теоретичним та методичним засадам, практичним аспектам формування стратегії розвитку підприємства на основі підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва. У роботі узагальнено теоретичні засади формування ринкових стратегій в сільському господарстві, а саме сутності стратегій розвитку, визначенню їх особливостей та методичних засад формування. Також проаналізовано організаційно-економічні умови функціонування досліджуваного підприємства, здійснено оцінку стану економічного управління підприємством. Запропоновано напрями удосконалення стратегії розвитку підприємства в умовах посилення конкуренції, зокрема обґрунтовано доцільність використання новітніх технологій як фактор підвищення економічної ефективності виробництва сільськогосподарських культур, планування і контроль як основні функції стратегічного розвитку підприємства. Особливої уваги заслуговують шляхи підвищення конкурентоспроможності виробництва сільськогосподарських культур.
Strategy of development of the enterprise on the basis of increase of efficiency of production of crop production in the private agricultural enterprise "Agrofirm"Vanguard "of the Elanetsky region of the Nikolaev area
Гараєв, Д. Р. Стратегія розвитку підприємства на основі підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва у приватному сільськогосподарському підприємстві "Агрофірма "Авангард" Єланецького району Миколаївської області = Strategy of development of the enterprise on the basis of increase of efficiency of production of crop production in the private agricultural enterprise "Agrofirm" "Vanguard"of the Elanetsky region of the Nikolaev area : робота на здобуття рівня магістра ; спец. 073 "Менеджмент" / Д. Р. Гараєв ; наук. кер. Н. О. Матійко. – Миколаїв : НУК, 2020. – 130 с.
Keywords: стратегія; планування; контроль; економічна ефективність; конкурентоспроможність; спеціальність : 073 "Менеджмент"; strategy; planning; control; economic efficiency; competitiveness