Управление формированием структуры шва при воздействии низкочастотными механическими колебаниями на расплав сварочной ванны (обзор) - Лебедев, В. А.; Драган, С. В.; Новиков, С. В.; Симутенков, И. В.; Lebediev, Volodymyr O.; Drahan, Stanislav V.; Novikov, Sеrhiy V.; Simutienkov, Ivan V. (My University, 2017)
Анотація. Розглянуто методи управління кристалізацією металу зварювальної ванни при зовнішньому механічному впливі на розплав. Виконано аналіз факторів, що впливають на процес кристалізації розплаву, при накладанні низькочастотних коливань, показано роль хвильового прискорення у визначенні параметрів керованого впливу. Наведено потрібні співвідношення між параметрами низькочастотних коливань і власною частотою кристалізації металу ванни для отримання дрібнозернистої структури шва.
Управление формированием структуры шва при воздействии низкочастотными механическими колебаниями на расплав сварочной ванны (обзор) = Control of the weld structure formation under the influence of low-frequency mechanical oscillations on the weld pool melt (review) / В. А. Лебедев, С. В. Драган, С. В. Новиков, И. В. Симутенков // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 3 (470). – С. 21–28.
Keywords: структура металла; расплав; механические колебания; параметры; управление; структура металу; розплав; механічні коливання; параметри; управління; structure of metal; melt; mechanical oscillations; parameters; control