Синтез цифрового регулятора асинхронного електропривода в MATLAB - Руденко Ігнат Олександрович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота: 100 с., 4 розд., 29 рис., 6 табл., 1 дод., 20 джерел. Об'єкт дослідження – перехідні процеси в асинхронному електроприводі з цифровим регулятором. Мета роботи – синтез цифрового регулятора асинхронного електропривода в MATLAB. Методи дослідження – моделювання перехідних процесів в асинхронному електроприводі з використанням сучасної теорії автоматичного керування та електропривода, імітаційне моделювання в МATLAB, обробка та аналіз отриманих результатів. У першому розділі проаналізовано способи керування асинхронних електроприводів та визначено особливості математичного опису динамічної моделі системи векторного керування асинхронного електропривода. Розглянуто загальні підходи та основні методи синтезу цифрових регуляторів. Розділ 2 містить вибір та обґрунтування методу наукового дослідження, алгоритм дослідження та метод розв'язання поставленого завдання. У розділі 3 виконано синтез структури та розрахунок параметрів цифрового регулятора швидкості та проведено моделювання асинхронного електропривода з цифровим регулятором в МАТLAB. Досліджено вплив параметрів цифрового регулятора на якість керування. Згенеровано відповідно до МЕК 61131 код для програмованих логічних контролерів та програмованих контролерів автоматизації. В розділі 4 розглянуті питання з охорони праці. Додаток містить слайди мультимедійної презентації.
Руденко, І. О. Синтез цифрового регулятора асинхронного електропривода в MATLAB : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / І. О. Руденко ; наук. кер. А. А. Зубарев. – Миколаїв : НУК, 2025. – 120 с.
Keywords: асинхронний електропривод; векторна система; моделювання; перехідні процеси; показники якості; цифровий регулятор; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; asynchronous electric drive; vector system; modeling; transient processes; quality indicators; digital controller