Блок живлення систем автоматики - Савченко Олег Валерійович; Білюк Іван Сергійович; Михайлов Михайло Сергійович; Тарасов Ігор Вадимович; Шарейко Дмитро Юрійович; Фоменко Андрій Миколайович; Ольшевський Сергій Іванович; Гаврилов Сергій Олексійович; Кириченко Олександр Сергійович; Ставинський Ростислав Андрійович; Надточій Віктор Анатолійович (My University, 2021)
Формула корисної моделі: 1. Блок живлення систем автоматики, що містить принципову схему, на якій розташовані мікросхема, схеми входу і виходу сигналів, які побудовані за допомогою діодних мостів і фільтрів з електролітними ємностями, транзисторні ключі, сигнальний світлодіод та трансформатор живлення, який відрізняється тим, що для стабілізації вихідної напруги додано цифровий потенціометр для корегування робочої частоти мікросхеми IR2153D. 2. Блок живлення систем автоматики за п. 1, який відрізняється тим, що встановлено мікроконтролер Attiny 13 для керування цифровим потенціометром. 3. Блок живлення систем автоматики за п. 1, який відрізняється тим, що додано оптрон РС817 та два стабілітрона, за допомогою яких реалізовано зворотній зв'язок для стабілізації напруги.
Пат. 149719 Україна. Блок живлення систем автоматики / Савченко О. В., Білюк І. С., Михайлов М. С., Тарасов І. В., Шарейко Д. Ю., Фоменко А. М., Ольшевський С. І., Гаврилов С. О., Кириченко О. С., Ставинський Р. А., Надточій В. А. (Україна). – Заявл. 29.06.2021 ; опубл. 01.12.2021, Бюл. № 48.
Keywords: імпульсний блок живлення; тороїдальний трансформатор; стабілізований вихід; зворотний зв'язок