Автоматизація системи керування свердлильного верстату з револьверною головкою - Мамедов Руслан Алімович (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена автоматизації системи керування свердлильним верстатом 2Р135Ф2 з револьверною головкою. Основною метою роботи є розробка та впровадження автоматизованої системи керування, яка базується на використанні програмованого логічного контролера (ПЛК) Mitsubishi FX5U-32M. Об’єкт дослідження – свердлильний верстат 2Р135Ф2 з револьверною головкою, який використовується в металообробній промисловості для виконання різноманітних свердлильних та обробних операцій на деталях. Предмет дослідження – автоматизація системи керування свердлильним верстатом 2Р135Ф2, зокрема розробка та впровадження програмованого логічного контролера Mitsubishi FX5U-32M для ефективного керування процесами верстата, включаючи управління обертанням шпинделя, подачею інструменту, зміною положення револьверної головки та іншими технологічними параметрами.
Мамедов, Р. А. Автоматизація системи керування свердлильного верстату з револьверною головкою : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / Р. А. Мамедов ; наук. кер. А. Ю. Козлов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 126 с.
Keywords: автоматизація; свердлильний верстат; револьверна головка; синхронізація приводів; система автоматичного керування; 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка''; automation; drilling machine; turret; synchronization of drives; automatic control system