Корозійна стійкість і теплозахисні властивості композиційних покриттів, наповнених зольними мікросферами - Казимиренко, Юлія; Лебедєва, Наталія; Макруха, Тетяна; Kazymyrenko, Yuliia; Lebedeiva, Nataliia; Makrukha, Tetiana (My University, 2022)
В статті висвітлено доцільність застосування електродугових покриттів з Св-08 і 65Г, наповнених зольними мікросферами алюмосилікатного складу, в технологіях захисту та відновлення деталей і конструкцій хімічного обладнання. Експериментально досліджено корозійну стійкість покриттів до нафталіну; наведено результати теоретичних розрахунків ефективних коефіцієнтів теплопровідності і термічного лінійного розширення для покриттів зрізним наповненням мікросферами. Стабільність теплофізичних властивостей експериментально підтверджено дослідженнями термостійкості і термостабільності покриттів, напилених на сталеву підкладку з Ст3, в умовах циклічних навантажень при температурах 570 °C/10 °C.
Казимиренко, Ю. Корозійна стійкість і теплозахисні властивості композиційних покриттів, наповнених зольними мікросферами = Corrosion resistance and heat protective properties of composite coatings filled with ash microspheres / Ю. Казимиренко, Н. Лебедєва, Т. Макруха // Технічні науки та технології. – 2022. – № 1 (27). – С. 38–44.
Keywords: стійкість до нафталіну; теплозміни; термостійкість; термостабільність; структура; електродугове напилення; naphthalene resistance; heat exchange; heat resistance; thermal stability; structure; electric arc spraying