Ігровий метод у навчанні іноземних мов дітей з особливими потребами - Шапочка К.А. (Wydawca «Interdruk» Poland, Warszawa, 2024)
В статті висвітлюються питання гри як соціального явища, гри як джерела позитивної енергії, що живіть мозок, стимулює його розвиток, розвиток вищих психічних функцій, зокрема мислення й мовлення. Наголошується, що для того, щоб дитина могла нормально здійснювати прийом, переробку і збереження інформації, зокрема іноземною мовою, а також створювати і нормально виконувати складні програми поведінки, спостерігати за успішністю дій, що виконуються, необхідне постійне підтримування оптимального тонусу кори. Описано причини популярності використання ігор, зокрема підвищення мотивації, активне використання мови, сприяння запам'ятовуванню, розвиток співпраці та комунікації, відчуття задоволення, тощо. Визначено основні принципи ігрового методу у навчанні іноземних мов: інтерактивність, ситуативність, мотивація, соціалізація, активне використання мови тощо.
Game method in teaching foreign lnguages to children with special needs
Шапочка К.А. Ігровий метод у навчанні іноземних мов дітей з особливими потребами = Game method in teaching foreign lnguages to children with special needs / К.А. Шапочка // Сolloquium-journal. - Warszawa : Wydawca «Interdruk». 2024. №15 (208). Część 1. Р. 45-47
Keywords: гра; ігровий метод; іноземна мова; діти з особливими освітніми потребами; game; game method; foreign language; children with special educational needs