Розробка покращененої конструкції заслінки впускного колектора для стаціонарного газового двигугуна потужністю 560 кВт при роботі на генераторному газу. Прототипп – 6ГЧН 25/34 - Завалій Артем Юрійович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі бакалавра «Розробка покращеної конструкції заслінки впускного колектора для стаціонарного газового двигуна потужністю 560 кВт при роботі на генераторному газу. Прототип – 6ГЧН 25/34» приведений опис конструкції двигуна – прототипу 6ГЧН 25/34, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій впускних колекторів для газових двигунів. Обґрунтована покращена конструкція заслінки дросельної, яка забезпечує надійний пуск та роботу газового двигуна на альтернативному паливі – генераторному газу. Приведені заходи по забезпеченню охорони праці при обслуговуванні двигуна. В графічній частині роботи виконані складальні креслення двигуна, колектора впускного, заслінки дросельної та робоче креслення вісі заслінки, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Завалій, А. Ю. Розробка покращененої конструкції заслінки впускного колектора для стаціонарного газового двигугуна потужністю 560 кВт при роботі на генераторному газу. Прототипп – 6ГЧН 25/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / А. Ю. Завалій ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 59 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; колектор впускний; заслінка дросельна; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; work process; indicator diagram; force diagrams; heat balance; intake manifold; throttle valve