Калокагатія як ідеал людської особистості: від минулого до сьогодення - Макарчук, К. І.; Гончарова, О. О. (My University, 2021)
У даній доповіді розглядається питання філософського аналізу закономірностей гармонійного розвитку людини; порівняння ідеалу калокагатії за часів Античності через транзит епохи Відродження до сьогодення. Життя людини швидкоплинне, і вона шукає внутрішню та зовнішню гармонію як відповідь на питання свого унікального людського призначення. Розглядаються думки давньогрецьких філософів та філософів наступних історичних епох щодо ідеалу калокагатії.
Макарчук, К. І. Калокагатія як ідеал людської особистості: від минулого до сьогодення = Kalokagatia as an ideal of human personality: from past times to present / К. І. Макарчук, О. О. Гончарова // Матеріали ІV всеукр. студент. наук.-практ. конф. "Філософські та культурологічні проблеми людства очима студентства". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 188–192.
Keywords: калокагатія; тіло; душа; гармонія; kalokagaty; body; soul; harmony