Фізична підготовка баскетболісток БК «Таврійська зірка» - Гузар Віктор Миколайович; Деркач Віктор Миколайович; Стрикаленко Євгеній Андрійович; Шалар Олег Григорович (My University, 2024)
У статті розкритий процес підготовки баскетболісток з БК “Таврійська зірка”. Визначені модельні нормативи фізичної підготовленості баскетболісток в залежності від ігрового амплуа. Представлена характеристика та спрямованість тренувальної роботи в залежності від мезоциклу. Доведені зміни фізичної підготовленості баскетболісток протягом експерименту в залежності від ігрового амплуа. Експериментально доведена ефективність застосування запропонованої системи фізичної підготовки. Перспективним напрямком подальших досліджень є вивчення змісту техніко-тактичної підготовленості в провідних жіночих баскетбольних командах.
Фізична підготовка баскетболісток БК «Таврійська зірка» / В. М. Гузар, В. М. Деркач, Є. А. Стрикаленко, О. Г. Шалар // Proceedings of the 10th Intern. Scientific and Practical Conf. "Global and Regional Aspects of Sustainable Development". – Copenhagen : Berlitz Forlag, 2024. – P. 419–434.
Keywords: жіночий баскетбол; ігрові амплуа; фізична підготовка; мезоцикл; фізичні якості