Управління ліквідністю банків: методи та інструментарій - Хузіна Єлизавета Олександрівна; Khuzina Yelyzaveta (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів управління ліквідністю банківських установ в умовах цифрової трансформації та зростання фінансових ризиків. У роботі розкрито сутність ліквідності, проаналізовано нормативно-правове забезпечення її регулювання, узагальнено сучасні методи та інструменти управління ліквідністю. Проведено комплексну оцінку ліквідності АТ КБ «ПриватБанк» за 2022–2024 рр. із застосуванням нормативного, коефіцієнтного, структурного та трендового аналізу. Розроблено удосконалену інтегральну модель оцінювання ліквідності, що об’єднує ключові індикатори та дозволяє формувати системну оцінку, визначати дисбаланси та прогнозувати ризики ліквідності. На основі моделі сформовано практичні рекомендації щодо підвищення рівня ліквідності та фінансової стійкості банку. Отримані результати можуть бути використані у практиці управління ліквідністю банків та в науково-освітній діяльності.
Bank liquidity management: methods and tools
Хузіна, Є. О. Управління ліквідністю банків: методи та інструментарій = Bank liquidity management: methods and tools : магістерська робота ; спец. 072 ''Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок'' / Є. О. Хузіна ; наук. кер. І. Ю. Рудь. – Миколаїв : НУК, 2025. – 99 с.
Keywords: ліквідність банку; управління ліквідністю; фінансова стійкість; ПриватБанк; нормативи ліквідності; інтегральна модель; грошові потоки; ризики ліквідності; банківське регулювання; цифровізація; 072 ''Фінанси; банківська справа; страхування та фондовий ринок''; bank liquidity; liquidity management; financial stability; PrivatBank; liquidity ratios; integral model; cash flows; liquidity risks; banking regulation; digitalization